marți, 17 decembrie 2013

Direcționează 20% din impozitul pe profit sau redirecționează 2% din impozitul pe venit pentru susținerea activităților Asociației Culturale Brănești


Direcționați 2% din impozitul pe venit Asociației Culturale Brănești

Codul Fiscal (art. 84, alin. 2), permite contribuabililor, persoane fizice, sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Astfel, fiecare cetatean are posibilitatea sa decida ce se intampla cu o parte din impozitul pe care il plateste Statului.
Directionati 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Culturală Brănești si astfel ne sprijiniti activitatile.
 
Pasii sunt urmatorii:
1. Completati un formular:
a. Declaratia 230 , daca in 2013 ati avut venituri numai din salarii;
sau
b. Declarația 200 , daca in 2013 ati realizat si alte venituri (din salarii sau activitati independente sau numai din activitati independente).

"In situatia in care contribuabilul nu cunoaste suma care poate fi virata, nu va completa rubrica Suma, caz in care organul fiscal va calcula si va vira suma admisa, conform legii." 
2. Il trimiteti la Administratia Financiara de care apartineti:
a. Prin posta, cu scrisoare recomandata;
b. Îl depuneti direct la registratura administratiei financiare. 
c. Îl puteți trimite completat unui membru al asociației care se va ocupa de acest lucru. 
Este important sa stiti ca:
1. Data pana la care puteti trimite formularul este 25 mai 2014.
2. Administratia Financiara de care apartineti este cea din localitatea de domiciliu (domiciliul din cartea de identitate / buletin).

3. Trebuie sa completati formularul de mana, cu majuscule, citet si corect doar la cap. I cu datele din buletin și să semnați la secțiunea contribuabil. Datele Asociației sunt introduse.
4. Nu este necesar sa atasati fisa fiscala.

Va multumim!



Direcționează 20% din impozitul pe profit pentru susținerea activităților Asociației Culturale Brănești



Până pe 28 februarie 2014, compania dvs. poate direcţiona 20% din impozitul pe profit pentru a susține activitățile de conservare și promovare a patrimoniului cultural tradițional din localitatea Brănești.


Cum pot companiile  directiona 20% din impozitul pe profit

Modalitatea de redirectionare este foarte simpla. Compania isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie cu contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care isi doreste sa il sustina, iar cheltuielile sunt deductibile.

Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei.

Bază Juridică
Conform Codului Fiscal aflat în vigoare, Titlul 2, Cap. II, art.21, alin.4 p:
Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente dacă totalul acestor cheltuileli îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
- Se încadrează în 3 la mie din cifra de afaceri;
- Nu depăşeşte mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
 Sponsorizarea dumneavoastră sau a companiei pe care o reprezentaţi ne va permite să atingem scopul și obiectivele asumate, pe lângă activitățile de conservare și promovare  a patrimoniului cultural tradițional local să putem iniția și activități cu caracter cultural-educativ în rândul elevilor,tinerilor și al întregii comunități.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu