vineri, 7 octombrie 2016

Searata literară, 26 septembrie 2016


Căminul Cultural din Brăneşti a găzduit luni, 26.09.2016, o „serată literară” prilejuită de o multiplă lansare de carte organizată de către Asociaţia Culturală Brăneşti în parteneriat cu Primăria Brăneşti, Casa Corpului Didactic Ilfov şi Editura Betta.
Programul activitatii a constat în prezentarea noilor apariții editoriale ale editurii BETTA, având ca moderatori pe directorul editurii Betta din Bucureşti, Nicolae Roşu şi profesorul metodist al CCD Ilfov, Marius-Ovidiu Sebe.
Au fost lansate următoarele cărţi: „Insomnii” - autor Nică D.Lupu,  „Poeme în metru cuantic” – autor Marin Dumitrescu, „Cometa în odaie” – autor Gabriela Banu, „Mozaic” – autor Eliza Roha, „Întâmpinarea cărţilor”- autor Aureliu Goci, „Când va cădea o stea”- autor Corneliu Zeana. 
Despre noile apariții editoriale s-a pronunțat și criticul literar Emil Lungeanu iar la activitate au mai fost prezenți  Margareta Labiș, sora binecunoscutului poet și poetul Marian Bărăscu, președintele Asociației Culturale Rusidava, care a oferit diplome din partea asociației, dlui Nică d. Lupu, dlui Aureliu Goci, Primăriei Brănești și Asociației Culturale Brănești, pentru preocupare privind promovarea culturii locale și naționale. 

Un deosebit interes a suscitat volumul de proză scurtă „Insomnii”, având ca autor pe profesorul,  Nică D. Lupu. Lucrarea prezintă mai multe povestiri, atrăgând atenția în special lectura intitulată „Insomnii cu lumini în intuneric”, în care autorul prezintă memoriile sale privind evenimentele din Brănești  trăite de acesta în timpul Revolutiei din anul 1989. 
 Domnul Nică D. Lupu, în intervenția sa a mulțumit tuturor celor care au fost prezenți la această manifestare, precum și celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment, Consiliul Local, Primăria Brănești, Casa Corpului Didactic Ilfov și Asociația Culturală Brănești.
Serata literară a fost presărată și cu un moment artistic susținut de Cătălina Maria Pană, elevă în clasa a II-a  a Scolii gimnaziale nr. 1 Brănești care a încântat prin interpretare intreaga asistență


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu